Onze werkwijze

Een podotherapeut is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat u op eigen initiatief bij ons een afspraak kunt maken. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig. Het maken van een afspraak doen wij altijd telefonisch, zo kunnen we een indicatie geven hoe lang uw eerste consult ongeveer zal duren en u kunnen vertellen wat u mee moet nemen. Meestal is dat uw legitimatiebewijs, uw zorgpas, de verwijsbrief van uw arts, (sport)schoenen die u veel draagt plus eventuele hulpmiddelen.

Uw eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek, dat ongeveer een half uur in beslag zal nemen, bespreken we uitvoerig uw klachten en voeren we een onderzoek uit naar de oorzaak ervan. Hierbij kijken we o.a. naar de stand van uw voeten en de wijze waarop u loopt en beweegt. Voor het onderzoek kan het nodig zijn dat u uw rok of broek uit moet doen. We vragen u meestal ook om de schoenen, waarop u veel loopt mee te nemen. De slijtage van uw schoenen geeft namelijk veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten. 

Behandeling

Na het stellen van de diagnose stellen we een behandelplan op waarmee de functie van uw voeten behouden blijft en daar waar mogelijk wordt verbeterd. Dit doen we altijd in samenspraak en overleg met u. U weet dan hoeveel vervolgbezoeken nodig zullen zijn en wat de therapie zal zijnBehandeling kan uit de volgende therapieën bestaan:

- Podotherapeutische zolen om de druk onder de voet te verminderen of de stand van de voet te verbeteren.
- (Teen)ortheses om de stand van uw tenen te corrigeren, drukplekjes te voorkomen/verminderen en wrijving van de tenen te voorkomen/verminderen.
- Manuele therapie om het vastzittende gewricht (voet, enkel en soms het onderbeen/de knie) los te maken.
- Mobiliseren van de voet om de verminderde mobiliteit (beweeglijkheid) van uw voet te voorkomen/verbeteren.
- Kleine schoenaanpassingen aan uw confectieschoeisel.
- Schoenadvies. Uw schoen moet geschikt zijn voor uw voeten en de juiste pasvorm hebben.
- Diabetes screening met een risicoanalyse en advies ter preventie van wondjes.
- Bij een Reuma screening en behandeling onderzoeken we de voet op drukplekken en wondjes en behandelen we (preventief) aanwezige drukplekken en aanwezige wondjes.
- Vilttherapieën en taping zijn tijdelijke drukontlastende therapie en/of ondersteuning van andere therapievormen.
- Nagelbeugel en nagelprothese bij ingegroeide of kromme nagels.
- Instrumentele behandeling wanneer uw (medisch) pedicure uw nagels, eelt of likdoorns niet kan behandelen.
- Wondbehandeling bij mensen met diabetes mellitus of een reumatische aandoening.
- Voorlichting en advies, want hoe beter u weet wat goed is voor uw voeten, hoe beter u (preventieve) maatregelen kunt nemen.

Web by The Very Little Agency