Tips en Advies

In uw leven loopt u gemiddeld drie de hele wereld rond (zo´n 120.000 km). Uw voeten hebben dus heel wat te verduren en verdienen het dat u er zuinig op bent. Graag geven we u hiervoor enkele tips en adviezen die het uw voeten iets gemakkelijker maken. Weet u bijvoorbeeld waar u op moet letten bij het kopen kinderschoenen of sportschoenen? Of hoe u het beste uw voeten kunt verzorgen als u diabetes heeft?

Het onderhoud van podotherapeutische zolen


Het goed onderhouden van uw steunzolen of podotherapeutische zolen verlengt de levensduur ervan. Hieronder vindt u enkele adviezen voor het onderhoud:

Hoe kiest u de juiste sportschoenen?

Er zijn wel honderden verschillende soorten sportschoenen te koop. Niet alleen in modellen en kleuren, maar ook in type sportschoenen. Omdat elke sport zijn eigen belasting en een specifieke ondergrond kent, is het belangrijk het juiste type schoen voor iedere sport te kiezen. Zo heeft een balletschoen een andere functie dan een hardloopschoen. Bij intensief sporten speelt hardlopen een rol. Daarom vindt u in gespecialiseerde sportschoenzaken vaak een loopband om u te helpen bij de keuze van uw schoen.

Hygiëne bij schimmelnagels

Een schimmel is erg hardnekkig en nestelt zich ook in uw sokken en schoenen. Daarom is het belangrijk dat u uw sokken minimaal op 80°C wast. Bij deze temperatuur gaat de schimmel dood. Daarnaast is het belangrijk elke dag een schoon paar sokken aan te trekken. Er zijn ook medicijnen in poedervorm verkrijgbaar en deze zijn ook geschikt voor het behandelen van sokken en schoenen.

Goed werkende stoffen om schimmels te bestrijden, zijn myconazol en sulconazolenitraat. Deze middelen zijn onder diverse merknamen verkrijgbaar. Vraag uw ons of drogist om advies.

Kinderschoenen kopen

Weet u waar u op moet letten bij het kopen van kinderschoenen? Tijdens de verschillende leeftijdsfases is het belangrijk dat u goed oplet bij het kopen van kinderschoenen.

Schoenadvies bij diabetes of reuma

Als u diabetes of reuma heeft, is het belangrijk om de juiste schoenen te dragen. Met de juiste schoenadviezen van Ingrid Spee Podotherapie kunt u het risico van drukplekken beperken.

Graag geven we u de volgende adviezen:

• Koop uw schoenen altijd ’s middags. In de loop van de dag worden uw voeten namelijk dikker. Zo koopt u schoenen die u goed past.

Tips voor diabetici

Omdat u als diabetespatiënt extra voorzichtig moeten zijn met uw voeten, is het verstandig eelt, likdoorns en moeilijk te knippen nagels niet zelf te verzorgen. Het is beter om dat door ons of door een (medisch) pedicure met een diabetesaantekening te laten verzorgen. Een erkende pedicure bij u in de buurt vindt u via deze website.
 
Web by The Very Little Agency