Wist u dat?

Voetzorg voor mensen met Diabetes in 2015: de veranderingen op een rij

Heeft u diabetes mellitus (DM) en een verhoogd risico op een wond? Of is in het verleden een SIMM’s classificatie bij u vastgesteld? Dan bent u waarschijnlijk onder behandeling van een podotherapeut en/of een pedicure.

Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2014

Bent u benieuwd wat uw zorgverzekeraar in 2014 vergoedt voor podotherapie? Het overzicht ´vergoedingen podotherapie 2014´is, op de informatie van enkele zorgverzekeraars na, bijna compleet. Podotherapie wordt in 2014 ruimschoots vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen

Enkele voetenweetjes

Wist u dat?

- Uw voet uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen bestaat? Een ingewikkelde samenstelling, waar u zuinig op moet zijn.

- Een verloren of verwijderde teennagel soms wel achttien maanden nodig heeft om volledig aan te groeien?

- Voetklachten en pijn aan de enkels, knieën, heupen of rug vaak ontstaan door een afwijkend functioneren van de voeten en/of het looppatroon en u voor het onderzoeken en behandelen van deze klachten terecht kunt bij de podotherapeut?

Samen Beter

Wist u dat Ingrid Spee Podotherapie sinds dit jaar is aangesloten bij Samen Beter Kerkrade?

Samen beter is een initiatief van fysiotherapie Mijnes, ergotherapie Bram Coenen, podotherapie Ingrid Spee en buurtzorg Kerkrade Eygelshoven. Met deze multidisciplinaire samenwerking willen we chronisch zieken de beste kwaliteit van leven geven. Kijk op de website van Samen Beter Kerkrade voor meer informatie.

Podotherapie op Nationale Gezondheidsbeurs 2014

Op 24, 25 en 26 januari 2014 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht weer de jaarlijkse Nationale Gezondheidsbeurs plaats. Hier vindt u alles wat maar met gezondheid te maken heeft.

Film: Wat is podotherapie?

Bent nu benieuwd naar wat een podotherapeut nou allemaal precies doet en kan? Of wilt u een goede indruk krijgen van wat u kunt verwachten bij een bezoek aan de podotherapeut. Bekijk dan deze voorlichtingsfilm over podotherapie gemaakt door de NVvP.

Heeft u na het zien van deze film nog vragen, dan kunt u deze natuurlijk ook gerust aan ons stellen.

 

Abonneren op RSS-blogs
Web by The Very Little Agency