Ingrid Spee Podotherapie Kerkrade

Het woord ´podo´ is afgeleid van het Griekse woord ´podos´wat voet betekent. Podotherapie betekent dus letterlijk vertaald voettherapie.

Een podotherapeut is specialist op het gebied van voeten en behandelt voetklachten en klachten aan het bewegingsapparaat (de voeten, enkels, knieën, heupen en rug) die voortkomen uit een afwijkende voetstand en/of werking van de voet. Maar ook voor huid- en nagelaandoeningen aan de voeten en preventieve adviezen kunt u bij ons terecht.

Bij het ontstaan van voetklachten kunnen diverse factoren -van neurologische tot orthopedische- een rol spelen. Bij het bepalen van de therapie en behandeling moet de podotherapeut rekening houden met al deze factoren. Podotherapueten zijn tevens opgeleid om modificaties in schoenen aan te brengen en advies te geven voor het aanpassen van schoenen. Meestal wordt nauw samengewerkt met andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, medisch specialisten en/of orthopedisch schoenmakers.

Podotherapie is sinds 1982 een wettelijk erkend paramedisch beroep. De titel podotherapeut is wettelijk beschermd en mag alleen worden gevoerd door iemand die de 4-jarige HBO Bacheloropleiding Podotherapie heeft afgerond. Deze opleiding is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs en voldoet aan de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG), artikel 34.

Misschien vindt u dit ook interessant: 
Web by The Very Little Agency