Veelgestelde Vragen over Podotherapie

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over podotherapie. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u hiernaast uw vraag online stellen aan Ingrid Spee Podotherapie. We zullen dan uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

 • Waar vind ik Ingrid Spee Podotherapie?

  [detailed_question]

  Ingrid Spee Podotherapie is gevestig in het centrum van Kerkrade. U vindt ons in het gebouw van Fysiotherapie Mijnes aan de Gerard Boedijnstraat 9 (op de hoek met de Markstraat).

 • Wat is het verschil tussen een pedicure en een podotherapeut?

  [detailed_question]

  Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en klachten voortvloeiend uit een afwijkende voetstand en/of looppatroon. Een pedicure verzorgt enkel de voeten, maar behandelt niet. Oftewel: een pedicure zorgt meestal voor een tijdelijke verlichting van de pijn terwijl de podotherapeut probeert de oorzaak van de pijn te zoeken en daarbij een oplossing te bedenken.

 • Heb ik voor de podotherapeut een verwijsbrief nodig?

  [detailed_question]

  Nee, voor podotherapie heeft u geen verwijsbrief van een arts nodig. Podotherapeuten zijn direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u zelf rechtstreeks een afspraak kunt maken met ons.

 • Hoe lang duurt een consult bij de podotherapeut?

  [detailed_question]

  Een eerste consult bij Ingrid Spee Podotherapie duurt meestal ongeveer een half uur. We stellen u dan enkele vragen en doen een onderzoek naar de oorzaak van uw (voet)klachten.

 • Wordt podotherapie vergoed?

  [detailed_question]

  Podotherapie wordt over het algemeen vergoed in de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars. Bent u diabetespati├źnt? Dan krijgt u mogelijk ook vergoeding vanuit de basisverzekering. Een overzicht van de vergoedingen door de verschillende zorgverzekeraars vindt u hier.

Web by The Very Little Agency