Speciale Aandachtsgebieden

Ingrid Spee Podotherapie is gespecialiseerd in de behandeling van specifieke hulpvragen en voetklachten bij diverse risicogroepen zoals diabetes-mellitus- (suikerziekte) en reumapatienten. Ook de voeten van kinderen en sporters vragen om gespecialiseerde professionele (voet)aandacht, die Ingrid Spee Podotherapie kan geven.

Diabetes

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland lijden aan diabetes. Eén op de vier diabetespatiënten krijgt vroeg of laat te maken krijgt met een voetproblemen. Bij diabetes kunnen er veranderingen optreden in (de werking van) het lichaam die voetproblemen zoals een kwetsbare huid, overmatige eeltvorming en wondjes kunnen veroorzaken. De complicaties van deze voetproblemen kunnen bij diabetici ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en kunnen zelfs leiden tot amputaties. Preventie is bij diabetes daarom van groot belang.

Kindervoeten

Wil of kan uw kind niet lang lopen of heeft het bijvoorbeeld een afwijkende stand van zijn of haar tenen? Wanneer een kind veel valt of klaagt over pijn in de voeten en/of benen kan dit een reden zijn tot een onderzoek door een podotherapeut. Ook als u zelf ziet dat de voeten "verkeerd" staan kunt u onze hulp inschakelen.

Sporten

Sporten is niet alleen gezond, maar hoort ook leuk te zijn. Totdat u last krijgt van uw voeten, enkels, knieën of geblesseerd raakt. Meestal heeft u uit enthousiasme uw grenzen overschreden. Maar blessures kan ook ontstaan door een (misschien niet bekende) fysieke beperking. U kunt hierbij denken aan een verkeerde voetstand of looppatroon of aangeboren platvoeten. Podotherapie kan de juiste therapie zijn voor een goed en verantwoord herstel van een blessure.

65+?

Wanneer u ouder wordt, verandert uw lichaam en dus ook uw voeten. Deze veranderingen zijn meestal duidelijk zichtbaar. Uw huid wordt dunner en krijgt rimpels. Vaak verandert ook de vorm van uw voeten, er kunnen knobbels ontstaan en uw voeten kunnen doorzakken en hierdoor breder en/of langer worden. Schoenen die altijd hebben gespast, zitten ineens niet meer zo lekker of worden te klein.

Reuma

Ingrid Spee Podotherapie is gespecialiseerd in de behandeling van de reumatische voet. Door reuma ontstaan vaak ontstekingen in en rondom de voetgewrichten. Dit kan leiden tot wondjes en veel pijn. Tijdige behandeling door een podotherapeut kan klachten verminderen of wegnemen. 

Web by The Very Little Agency